Leuke uitstap naar Loja !

Loja is gelegen ten westen van Granada en slechts op een uurtje van Málaga. In de rivier, Río Frío, zijn er een groot aantal viskwekerijen waar forel wordt gekweekt. Sinds het einde van de 20e eeuw wordt hier steur  gekweekt om de kaviaar van Riofrío te verkrijgen. Het naast gelegen dorpje Riofrío heeft ook forelkwekerijen en heerlijke restaurantjes.

Alcazaba De Loja

Een van de elementen die het stedelijke landschap van Loja het meest kenmerken, is het Alcazaba. Dit bastion vervulde niet alleen defensieve functies, maar was ook de woonplaats van de stadsleiders. De oorsprong van de stad Loja en het Alcazaba is Arabisch.

Fontein van de liefde of Fontein van de 25 pijpen

Er zijn meer dan honderd fonteinen en pilaren verspreid over de hele gemeente Loja. In het centrum van de stad zijn er 42 fonteinen. Één van de bekendste is de bron van “Fuente de los 25 Caños of de la Mora”, waaruit legendes over het water sijpelen. Het is gelegen in de Arabische wijk Alfaguara, en dicht bij de bron van Borbollote, een plaats waar een paar eeuwen geleden een openbare wasserette werd geïnstalleerd.

Prachtige waterval

Vanuit het centrum van Loja kan je een toffe wandeling maken naar een prachtig natuurmonument. Afstand (heen en terug) is 4 kilometer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: