Het Alcazaba van Antequera !

Op 23 februari, 23 maart en 22 april kan je je inschrijven voor de daguitstap naar Antequera/Torcal.

Een grote stad, die in het binnenland ten noorden van Málaga ligt, is Antequera. Deze stad heeft een nog goed bewaard kasteel in het centrum van de stad. Verder heeft deze stad nog meerdere historische gebouwen en kerken. En niet te vergeten bezit Antequera Dolmens (grafkelders) die gratis te bezoeken zijn. Zij zijn te bezoeken op een groot domein langs de rand van de stad. Zij zijn bombastisch en tegelijk verrassend klein. Als je in Antequera bent, dan zijn ze zeker een bezoekje waard. En vergeet niet te genieten van het prachtig uitzicht op de berg in de vorm van het hoofd van een Indiaan!

Alcazaba de Antequera

Een prachtig bewaard historisch gebouw waar je entrée geld moet betalen. In 2022 krijgen wij een audiofoon met keuze in Nederlands! Super en eerder uitzonderlijk ! Maar het maakt het alles nog interessanter om in je eigen taal de geschiedenis te beluisteren.


Dolmens de Antequera

De Dolmens of grafkelders liggen net buiten het historisch centrum van Antequera. Op een groot domein en gratis te bezoeken.

Natuurgebied “El Torcal”

Ben je in de buurt van Antequera, dan is het een must-see ! We hebben inmiddels al + 10x dit natuurgebied bezocht en al inmens veel foto’s genomen. Maar…. deze natuurlijke schoonheid is niet vast te leggen op beeld. De moment dat je het gebied betreedt en je bent 1 à 2 kilometer aan het rijden, dan weet je niet waar je eerst moet kijken en ongetwijfeld valt je mond open van bewondering ! Eens je op het hoogste punt aankomt, dan kom je bij een bezoekersparking met een informatiecentrum en cafetaria. Hier kan je naar keuze een korte of een lange goed bewegwijzerde wandeling maken. Helemaal gratis !

Op 23 februari, 23 maart en 22 april kan je je inschrijven voor de daguitstap naar Antequera/Torcal.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: