Chiclana de Segura

El Condado de Jaén

Het is zonder twijfel de moeite waard om naar Chiclana de Segura te gaan en door de smalle en steile straatjes omhoog te wandelen om van dit visuele spektakel te genieten (het heeft ook een panoramische lift – de enige in de provincie – die rechtstreeks toegang geeft tot het bovenste deel van de kasteel).

Castillo de Chiclana de Segura

Gelegen op het hoogste en meest ontoegankelijke punt van de stad, is het kasteel sinds 1985 uitgeroepen tot een bezit van cultureel belang.

Hoewel er amper enkele muurschilderingen, torens, een stortbak en kamers bewaard zijn gebleven, heeft het één van de grootste panoramische uitzichten die vandaag de dag kunnen worden genoten.

Belin-Muurschildering

Geniet van de interpretatie van Jorge Manrique, gemaakt door de beroemde graffitikunstenaar Miguel Ángel Belinchón (Spaanse plastische kunstenaar in de kunstwereld bekend als Belin).

Een grootformaat, uit de vrije hand geschilderde muurschildering, die een ongelooflijke ruimtelijke visie laat zien, is gemaakt op de majestueuze rotswand die historisch deze stad heeft beschermd.

Nadat je de graffiti hebt bekeken, ga je het historische centrum van Chiclana binnen via de gedurfde tunnel die in de imposante rots is uitgegraven en je nadert het nabijgelegen Palacio de la Encomienda, waar de familie Manrique was gehuisvest, als Commandeur in de Orde van Santiago.

De Plaza de la Constitución is het zenuwcentrum van de stad waar één van de meest vooraanstaande monumentale gebouwen zich bevindt, namelijk de kerk van San Pedro, uit de 17e eeuw.

Wil je meer informatie over deze regio? Download ons Ebook Jaén deel 2


Geef een reactie

%d