Palacio del Marqués de Salar

Een parfummuseum in Salar, Granada

Het “Parfummuseum” is gewijd aan de kunst en geschiedenis van de vervaardiging van parfums van de oudheid tot heden. In deze prachtige omgeving, overspoeld door verschillende planten en aromatische kruiden, heb je de mogelijkheid om een ​​hapje, een drankje of een natuurlijk vruchtensap te nuttigen, aangezien het ook een bar met terras is.

De Patio de los Perfumes ligt in de wijk Albaicín, bijna aan het begin van de Carrera del Darro, zeer dicht bij andere historische gebouwen, zoals het Huis van Pisa, of de Kerk van San Gil en Santa Ana.

In 2016 werd beslist om in dit pand een mooi project te vestigen, waar winkel, museumcafé en historie samenkomen.

In de kelder van het Paleis van de Markies van Salar hebben ze het “Parfummuseum” geïnstalleerd, gewijd aan de kunst en geschiedenis van de parfumproductie vanaf de oudheid tot heden. De bovenverdieping is gewijd aan natuurlijke cosmetica en daar kun je meer te weten komen over de eigenschappen van planten.

Daarnaast heeft de Patio de los Perfumes nog andere kamers zoals: het wierookritueel en de botanische hoek, waar je de mogelijkheid hebt om aromatische planten, planten voor parfums en verse kruiden te ontdekken.

Het Privilège Salon heeft prestigieuze en unieke parfums, gemaakt door de beste parfumeurs, met de meest unieke en waardevolle ingrediënten. Onder de aroma’s, afkomstig uit de vijf continenten, zijn landen met een grote parfumtraditie zoals India of Marokko zeer aanwezig.

In de evenementenruimtes worden culturele en artistieke activiteiten, geurconferenties en creatieve Eau de cologne- en aroma- therapie-workshops gehouden.

Verder krijg je nog de mogelijkheid om geuren, zeep, kaarsen en andere aromatische artikelen te kopen die op ambachtelijke en ecologische wijze zijn gemaakt.

Ontdek in ons Ebook Granada deel 1 meer over deze regio.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: