Middeleeuwse holbewoners in Málaga.

De stad “Bobastro” in Ardales

Het is de stad van waaruit de Mozarabs (christenen in moslimlanden)  rebelleerden en stand hielden in de 9e en 10e eeuw.

Deze plaats was een grote ommuurde omheining, het belangrijkste toevluchtsoord voor de Mozarabs gedurende een halve eeuw. Een strategische plek in de bergen van Malaga en het hoofdkwartier van de rebellenstrijd tegen het emiraat Cordoba.

De inwoners van deze opstandige stad verspreidden zich over de kliffen en bouwden en groeven huizen in de grotten. Zij bouwden verschillende kerken. Een grotkerk en een klooster werd gebouwd  waarin kluizenaars verbleven. Het klooster werd gerund door en voor de religieuze gemeenschap.

In 928 werd de stad dan toch veroverd, de inwoners werden verbannen, de huizen werden verwoest en vooral de kerken die de rebel tegen de wet had gebouwd werden vernield.

Via een pad van 700 meter kan je naar de Mozarabische rupestrische kerk wandelen.  Onderweg zie je muren, steengroeven en een regenbak.

Rondleidingen worden gehouden van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur

Zomerrooster:

Van 15 juni tot 15 september van dinsdag tot zondag van 10u tot 15u

Prijzen: € 3 volwassenen en € 2 kinderen tussen 6 en 12 jaar oud, kinderen onder de 6 jaar gratis.

Wil je meer info over deze regio ? Download ons Ebook Malaga deel 2 en ontdek de vele bezienswaardigheden en de uitgestippelde wandelingen in deze regio.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: