Grottenwoningen en hunnenbedden in Jaén

Grottenwoningen in Gorafe.

In Gorafe vind je grotwoningen, die plaatselijk de “covarrones” worden genoemd. Zij zijn een groep woningen en pakhuizen uitgegraven in de bergen.  Ze zijn georganiseerd in drie niveaus en hun verdedigende karakter valt op door het ontoegankelijke terrein waarop ze zich bevinden.

Goraf Megalithic Park.  Met meer dan 240 hunebedden.

Het park met zijn interpretatiecentrum aan de Calle Granada in de stad integreert drie routes, de Hoyas del Coquín, Llano de Olivares en Majadillas routes die het mogelijk maken om de 37 hunebedden te bezoeken, evenals de informatiepanelen die hun interpretatie vergemakkelijken.

Het integrale themapark over het megalithisme in Gorafe is verspreid over ongeveer 20 kilometer in de middelste en de benedenloop van de rivier Gor.  Hier kunnen we een enorme hoeveelheid megalithische graven ontdekken, meer dan 240 hunebedden, waarvan de meeste zich aan de oevers van de kloof bevinden.

Het Gorafe Megalithisch Park heeft zich gevestigd als een van de belangrijkste hunebeddencomplexen in Spanje. Een bezoek aan het Gorafe Megalithisch Park is een onvergetelijke ervaring van begin tot eind.

Het Megalithisch Interpretatie Centrum is gelegen in het centrum van Gorafe. Daar krijg je een kaart van het park waarop de hunebedden gemarkeerd zijn.

Ruïne Van Het Gorafe Kasteel

Als je Gorafe bezoekt dan zie je tevens ook de ruïnes van het Gorafe-fort. Het werd in de Nasrid-tijd gebouwd op een heuvel in het noorden van de stad. Hij bewaakte de doorgang van de rivier Gor, die de Guadix-regio met de Baza-weg verbindt.

Wil je meer informatie over deze regio? Download ons Ebook Granada deel 5


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: