Orchideeën

Ooit al eens het Orchidarium bezocht in Estepona?  Prachtige tuin met meer dan 1300 soorten orchideeën waarvan er dagelijks meer dan 120 in bloei staan.

Je kan er een wandeling maken in de moderne botanische tuin onder drie glazen koepels, met orchideeën en andere bloemen, en een waterval.

Deze soorten zijn zowel vanwege hun schoonheid als vanwege hun originaliteit geselecteerd, op zo’n manier dat je op elk moment van het jaar kunt genieten van de bloei van minstens honderd soorten (vergeet niet dat elk van hen zijn eigen bloeiseizoen heeft). Denk dus niet dat je bij je eerste bezoek, of bij volgende bezoeken, alles hebt gezien, want er is altijd iets nieuws!

De Estepona Orquidario is een pionier in het tentoonstellen van de botanische collectie: het lijkt alsof je je in een oerwoud bevindt, je zal de orchideeën direct op de stammen van de bomen kunnen zien groeien, net zoals in hun natuurlijke omgeving. En mis de miniatuur orchideeëntuin niet, uniek in Europa, waar je verrast wordt door de bloei van soorten die amper groter zijn dan 10 cm. Je had nooit gedacht dat er zulke orchideeën bestonden!

De ticketprijs is € 3 volwassenen en € 1 kinderen. Vooraf reserveren is niet nodig. Tickets worden gekocht bij de Orquidario zelf.

Openingsuren :

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag tot zaterdag: van 10u tot 13u30 en van 15u tot 18u
  • Zondag: van 10.00 tot 14.00 uur

Meer info over deze regio vind je in ons E-Book Málaga 3

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: