GRANADA 3

Beleef je mooiste vakantie met dit boek.

Prijs : 12,95 euro incl. BTW

ALPUJARRA GRANADINA

De Alpujarra Granadina bestaat uit vijfentwintig gemeenten, waarvan Órgiva de meest bevolkte en uitgestrekte is.  Integendeel, de gemeente met het minste aantal inwoners is Lobras – de minst bevolkte van de hele provincie – en de gemeente met de kleinste oppervlakte is Carataunas. De traditionele en historische hoofdstad is de stad Órgiva.

De regio wordt gekenmerkt door zijn ruige reliëf en beslaat het grootste deel van de zuidkant van Sierra Nevada. In deze bergketen worden belangrijke toppen omlijst, met de nadruk op de Mulhacen, de hoogste van het Iberisch schiereiland, waar de stad Trevélez naartoe klimt, en de Veleta, waarnaar Pampaneira, Bubión en Capileira in etappes klimmen.

Het is een regio met een belangrijke bescherming als historisch erfgoed, omdat het twee grote gebieden heeft uitgeroepen tot bezit van cultureel belang: de historische set van de Poqueira-ravijn en de historische site van de Alpujarra Media en La Taha.

Het boek Granada 3 bevat een 11-tal dorpjes met bezienswaardigheden waaronder Soportújar niet te missen is en 12 uitgestippelde wandelingen en de mogelijkheid om ze met een GPX bestand naar je GPS te laden.

Aantal pagina’s : 108 pagina’s