GRANADA 2

Beleef je mooiste vakantie met dit boek.

Prijs : 12,95 euro incl. BTW

VALLE DE LECRIN

Valle de Lecrin bestaat uit acht gemeenten, waarvan de meest bevolkte El Padul is, en de meest uitgestrekte is Albuñuelas, de laatste is ook degene met het minste aantal inwoners. Integendeel, de gemeente met de kleinste oppervlakte is Villamena. De traditionele en historische hoofdstad is de stad Dúrcal.

COSTA TROPICAL

De Costa Granadina of Costa Tropical bestaat uit achttien gemeenten, waarvan Motril de traditionele en historische hoofdstad is.

In deze regio bevinden zich de historisch meest belangrijke zeehavens, zoals Almuñécar.

De belangrijkste historische overblijfselen zijn die van de Romeinse zoutindustrie, het Romeinse aquaduct over de Jete-vallei en talrijke wachttorens langs de kust, evenals kleine hoge forten zoals Salobreña en Almuñécar.

Het is een relatief steile kust vanwege de nabijheid van de bergen van het Betic-systeem, die kliffen vormen, maar ook baaien en stranden. Er zijn vijf toeristische centra aan de Costa Tropical: Almuñécar, Salobreña, Motril, Castell de Ferro en La Rábita. Ze zijn ideaal voor het beoefenen van tal van sporten, zoals windsurfen, duiken, zeilen, waterskiën, golf, tennis of paardrijden.

Aan de Costa Tropical heerst het mediterrane klimaat. Het Sierra Nevada-gebergte, met de hoogste hoogten van het Iberisch schiereiland, beschermt deze kustlijn tegen de koude noordenwinden en heeft een subtropisch microklimaat, met 320 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur rond de 20 ° C.

Het boek Granada 2 bevat een 14-tal dorpjes met bezienswaardigheden waaronder Almuñecar niet te missen is en 9 uitgestippelde wandelingen en de mogelijkheid om ze met een GPX bestand naar je GPS te laden.

Aantal pagina’s : 91 pagina’s