De Tranco zonneboottocht

Ongetwijfeld de belangrijkste natuurtoeristische activiteit in Cazorla, Segura en Las Villas, de Tranco-zonneboottocht.

Daar waar de rivier de Guadalquivir rust. Op het ritme van de Guadalquivir, waar je vaart in de enige boot die het Tranco-reservoir oversteekt en je doet het met de meest hernieuwbare energie, die van de zon.

De zonneboot heeft een keuze uit 2 routes :

Ruta de Hornos: in deze route neemt de boot je mee langs de linkerarm van het stuwmeer naar het noorden, waar je op de achtergrond de stad Hornos ziet, het kasteel en de imposante Yelmo-piek met zijn 1.809 meter hoogte. Je zal genieten van spectaculaire uitzichten op het stuwmeer in Andalusië.

Bujaraiza-route: in deze andere route vaart de boot ten zuiden van het El Tranco-stuwmeer, langs de oude loop van de rivier de Guadalquivir. Aan de rechterkant zie je de Sierra de las Villas en in het centrale gebied de imposante bergketen Banderillas, een van de hoogste punten van het natuurpark, met bijna 2.000 meter hoogte. Je zal kunnen genieten van een spectaculair natuurlijk landschap, de ruïnes van de Bujarkay-toren en de ruïnes van het oude kasteel van Bujaraiza.

Op beide routes kan je met een beetje geluk diersoorten aan de oevers van het stuwmeer zien, zoals herten, steenbokken of damherten. En ook, voor de vogelliefhebber, zal je soms de visarend kunnen observeren, of aalscholvers zien drogen in de zon. Meeuwen, gieren en reigers komen ook veel voor in het gebied. Zelfs met een beetje geluk de lammergier, die nog niet zo lang geleden in dit gebergte is geherintroduceerd.

In deze buurt kan je ook het dierenpark Collado Del Almendral bezoeken waar de dieren in semi-vrijheid leven in groot natuurgebied.

Meer info over deze regio vind je in ons E-Book Jaén 3.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: