De imposante kathedraal van Jaén

De stad Jaén ligt in de gelijknamige provincie in het noordoosten van de Andalucia. In deze regio kan je kilometers tussen de olijfbomen rijden. De olijven zijn hier dan ook de belangrijkse bron van inkomsten.

Verder heeft het een belangrijke functie in de regio als universiteitsstad, waardoor de stad een redelijk jonge bevolking heeft en is het steeds meer in opkomst als toeristische bestemming.

Net als de rest van Andalucia heeft ook Jaén een Moorse geschiedenis, welke we bijvoorbeeld terugvinden in het kasteel van Santa Catalina. De regio van Jaén staat verder bekend om zijn grote aantallen kastelen. De stad is gedrapeerd over heuvels en het centrum bevat daardoor veel kronkelende straatjes en steile hellingen, gecombineerd met paleizen in renaissancestijl.

Dé bezienswaardigheid van Jaén is echter de enorme kathedraal die duidelijk te zien is in de skyline van de stad. Verder kan je onder het 16e eeuwse Palacio de Villardompardo de restanten bezoeken van de Arabische baden uit de 11e eeuw. Bovenop de Santa Catalina-berg bij Jaén staat het Castillo de Santa Catalina met schitterend uitzicht over de stad en de olijfvelden.

Vlakbij het kasteel van Santa Catalina staat ‘La Cruz’, oftewel het opvallende witte kruis, waar u kunt genieten van een fantastisch panorama over de regio van Jaén in Spanje.

Het kasteel is nu omgebouwd tot een parador (‘staatshotel’) en is een van de meest bijzondere plekken in Spanje om te overnachten. 


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: