Caminito del Tajo Colorado

Het project, dat een financiële injectie van 2,5 miljoen euro heeft, is bedoeld om te worden uitgevoerd in de periode 2023-2025.

Het wordt beschouwd als één van de grootste projecten van Europa op stedelijk niveau.

Lanjarón is bereid om meer te worden dan alleen de watergemeente. Naast de rijke gastronomie, sport en natuur, en met haar kleine straatjes waar je kunt verdwalen in het hypnotiserende geluid van het water en de vriendelijkheid van de mensen, zal een geweldig toeristisch project worden toegevoegd waarmee de provincie Granada zijn eigen ‘Caminito’ kan hebben.

Op deze manier zou de gemeente Alpujarra de nieuwe trekpleister kunnen worden voor duizenden toeristen die op zoek zijn naar vrijetijdsalternatieven gerelateerd aan sport en natuur.

Volgens de burgemeester : “Het wordt een pad vergelijkbaar met de Caminito del Rey in Málaga, dat heel goed werkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het in Lanjarón net zo goed zal werken”.

De Caminito del Tajo Colorado wordt een fantastische, prachtige plek, aan de voet van een natuurpark van de Sierra Nevada “.

4 projecten :

Als eerste voorziet het de aanleg van de Caminito del Tajo Colorado (1.312.000 euro), de herbebossing van gebieden als Huerta de las Monjas en Tello om de bescherming tegen bodemerosie te vergroten, het opstellen van een plan voor aanpassing aan klimaatverandering en de bouw van een watertank om droogte tegen te gaan, evenals de installatie van luifels op stedelijke promenades en openbare ruimtes met grotere welvaart.

Als tweede omvat het de installatie van een oplaadpunt voor elektrische voertuigen in Lanjarón, evenals de installatie van een leen- en verhuurservice voor elektrische fietsen, de verbetering van de energie-efficiëntie in openbare gebouwen, de uitbreiding van de bio-gezonde toeristische sector route, de aanpassing van mountainbikeroutes en fietspaden naast de vernieuwing van het wagenpark van de gemeente.

Ten derde omvat het een opleiding van ondernemers, en de implementatie van het SICTED-systeem, een digitaal marketingplan Lanjarón, Pueblo del Agua, de verbetering van de toeristische website van de gemeente, het versterken van het online gemeentelijke managementsysteem, het creëren van digitaal materiaal en brochures met de lokale bronnen, de verbetering van de schermen en software van de 24-uurs virtuele toeristenbureaus en de installatie van slimme verlichting in deze toeristische bronnen.

Ten slotte wordt nog eens overwogen voor de rehabilitatie van het Arabische kasteel, de verfraaiing van de openbare ruimte, de oprichting van een rustplaats voor caravans en campers, een inventaris van toeristische hulpbronnen en het project voor de conditionering van gevels en infrastructuur van de wijk Hondillo.


Het gezellige Lanjarón

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: