Bergwandeling vlakbij de Sierra Nevada

Deze wandeling vertrekt aan de voet van de Sierra Nevada waar we op een 1340 meter hoogte zitten.

Om te beginnen is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar en het tijdstip waarop je de wandeling wenst te maken. In de zomer is het er erg warm en in bepaalde periodes dien je rekening te houden met regen of smeltende sneeuw wat de paden op bepaalde plaatsen glibberig zal maken en dan zal ook de rivierstroom toenemen wat de route moeilijker kan maken.

De route is cirkelvormig en je kan de keuze maken om bijvoorbeeld in de zomer ‘s morgens eerst de klim te nemen van 375 meter hoogte op een 1,7 kilometer. En in het 2de deel te genieten van de verkoeling van de rivier. Totale afstand is 16 kilometer.

Of je kan verkiezen om via de rivier te vetrekken en zachtjes te klimmen om aan het einde van de route dan de flinke afdaling te maken. Maar je kan ook prima de rivier nemen tot aan de waterval (6km) en dezelfde weg terugnemen, zodat je de zware klim/afdaling niet neemt.

De route verloopt volledig over onverharde paden, hoewel het noodzakelijk is om de rivier meer dan 10 keer over te steken. Tijdens deze wandeling kan je van spectaculaire uitzichten genieten en zeker berggeiten, patrijzen, wilde zwijnen en eekhoorns spotten.

Wil je meer informatie over deze regio? Download ons Ebook GRANADA deel 4.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: