PROVINCIE GRANADA

Prachtige regio in Andalucía !

Provincie Granada is vooral populair omwille van het wereldbekende Alhambra in de hoofdstad Granada alsook het skigebied Sierra Nevada wordt jaarlijks druk bezocht. 

Ontdek de mooiste Moors getinte dorpjes en de vele thermische natuurlijke baden.  Bezoek de talrijke hunebedden en leer over de geschiedenis van Granada. 

In Granada zijn er nog een hoeveelheid kastelen en forten bewaard gebleven en nog steeds zijn er talrijke grotwoningen bewoond.

Het bergachtig gebied biedt een aantal prachtige wandelingen langs ravijnen en kloven met spectaculaire hangbruggen.  Trek alvast je wandelschoenen aan !

Kies jouw regio en plan je rondreis in Granada !

In het westelijke deel van Provincie Granada liggen de comarca’s Alhama en Loja. Zij grenzen aan provincie Málaga en Cordoba. Ontdek de witte dorpjes met hun kastelen en de warmwaterbronnen die sinds de Moren gebruikt worden. In het boek zijn 9 prachtige natuurwandelingen omschreven door kloven en ravijnen met hangbruggen en adembenemende watervallen.

Lees meer…..

Zuidelijk van de stad Granada liggen de comarca’s Valle de Lecrin en Costa Tropical. Ontdek de vissersdorpjes aan de kust en de witte dorpjes in het binnenland. In het binnenland is er ook een groot te bezoeken park, nl. het Mammoet Park, dat verwijst naar de vondsten van reuzegrote zoogdieren die deze regio bevolkten een 2 miljoen jaar geleden.

In het boek zijn 9 prachtige natuurwandelingen omschreven door kloven en ravijnen en langs de waterkanalen.

Lees meer….

Deze regio ligt aan de rechterkant onder de stad Granada en grenst zuidelijk aan de provincie Almeria.

In deze regio hebben we maar liefst 12 wandelingen uitgestippeld.  Naast de wandelingen zijn er tal van mooie witte dorpjes, waar er één heel bijzonder uitspringt!  Dit dorpje heeft doorheen de jaren de bijnaam van het “heksendorp”.  Overal in het dorp vindt je kunstwerken in het thema van hekserij en is er een toeristische attractie naar de heksengrot met tal van mythes.  Ook in deze regio ligt Lanjaron, het bekende dorp omwille van zijn waterbronnen.

Lees meer….

In Vega de Granada ligt de hoofdstad Granada.  Deze stad is een must-see als je in de provincie Granada vertoefd. Naast het wereldbekende Alhambra heeft de stad ontzettend veel mooie gebouwen en de gezellige buurt van de Mercados.  De Mercados zijn de Moors getinte winkeltjes alle met kleurrijke handelwaar in de smalle straatjes in het centrum.

Ook in deze regio is de wandeling met de meest waanzinnig lange hangbrug.  Een must-todo wandeling van de hele provincie Granada.

Eveneens een niet te missen bezoek aan een grot in een dorpje in Los Montes.  Met een treintje wordt je tot aan de grot gebracht om daar een onvergetelijke ervaring op te doen in de grotten.  Heel leuk met het hele gezin.

In het boek zijn 6 prachtige wandelingen omschreven waaronder 1 stadswandeling in de stad Granada.

Lees meer….

Deze regio is dé regio van de grottenwoningen in de provincie Granada.  Tevens zijn hier ook heel wat opgravingen geweest om de hunebedden te ontdekken

Guadix en Baza zijn historische steden en zeker een bezoekje waard

mooie streek om door te trekken met vele mooie witte dorpjes en 5 uitgestippelde wandelingen om van te genieten.

Lees meer….

Onze E-Books

Hou je van een actieve vakantie ? Download snel jouw E-book alvorens je vertrekt en plan jouw perfecte vakantie !

  • De mooiste dorpjes en bezienswaardigheden
  • Prachtige natuurwandelingen
  • Gedetailleerde omschrijving van je wandelroutes
  • Gratis Gpx bestanden voor je GPS na download van je E-book

BLOG

LEUKE TIPS IN OKTOBER
Geniet van de Andalusische feesten met haar tradities en gastronomische markten. 1Oktober2022Alora – Día de la Sopas PerotasXVIII editie van Perotas Soep Dag in Álora, één van de belangrijkste evenementen op de gastronomische kalender van de provincie Malaga. Duizenden porties van de traditionele Aloreña-soep worden uitgedeeld aan bezoekers, vergezeld van andere typische producten zoals olijven, …
Prachtige waterval van méér dan 20 meter hoog!
Woensdag 7 september 2022 organiseren we een wandeling naar een prachtige waterval! Nadien een bezoekje aan het blauwe dorp Júzcar met een korte wandeling naar de waterbron van Júzcar. Wie gaat er mee? Alle info op onze website. https://zotvanwandelen.com/groepswandelingen/juzcar-wandeling-naar-2-watervallen-en-extra-wandeling-naar-een-waterbron/
RIVIERWANDELING RIO CHILLAR
Enkele foto's van onze wandeling van 31 augustus 2022.
ZOCO ARABE BENALMADENA 2022
De 4daagse Arabische markt gaat dit jaar door van 25 tot 28 augustus. In het centrum van Benalmadena pueblo herdenken zij jaarlijks hun Moorse afkomst en dat vieren zij met dans en optredens en met workshops. In de straten kan je genieten van de Arabische markt.
FERIA MALAGA 2022
De jaarlijkse feesten van Málaga – 13-20 augustus Ook wij zijn een middagje de stad in getrokken om even de sfeer van de feesten op te snuiven. Zoveel Spaanse sfeer met muziek en dans, tesamen met eten en drank. Méér Spaanse cultuur kan je niet ervaren als hier tijdens de Feria van Málaga. Op elke …
HEKSENFESTIVAL
Leuke activiteit met kinderen. Heksenfestival Van 8 tot 12 augustus in Soportujar. Volgens een legende woonden rond 1800 in het dorp heksen, die uiteindelijk verbannen en verbrand werden. Om de geschiedenis in ere te houden besloot het lokale bestuur het dorp om te toveren tot een heksendorp. Jaarlijks is hier een heksenfestival waar iedereen verkleed …
GENALGUACIL
Heel leuke wandeling langs de Genal rivier van een 8 kilometer in totaal. We lopen over loopbruggen en aangelegde trappen. En ook enkele smalle paadjes langs de rivier. De wandeling start vlakbij Genalguacil, dorpje tussen Estepona en Ronda. Maak gelijk even tijd om Genalguacil te bezoeken ! Tof dorpje met heel veel kunstwerk. Gedurende 14 …
Natuurgebied Guadalhorce
Op een boogscheut van de stad Málaga. Even uitwaaien aan zee in het natuurgebied Guadalhorce. Even heerlijk vertoeven in dit stukje natuurgebied. Mooi aangelegd wandelpad met 2 bruggen over de rivier, enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Deze rivier heeft zijn oorsprong in de Sierra de San Jorge, Villanueva del Trabuco. De Fuente de los …
Guadix
Bezoek de prachtige stad Guadix.  Historische gebouwen zoals het Alcazaba, de kathedraal en een tweetal prachtige kloosters.  In het centrum bevindt zich een prachtig groot plein, Plaza de las Palomas.  En niet te missen, ontdek hoe de dag van vandaag nog steeds de grottenwoningen bewoond worden. In ons E-book Guadix Baza Huescar vindt je een …
MOCLÍN
Op 40 km van Granada of 130km van Málaga ligt een bergdorpje Moclín. Prachtige wandeling van 10km waarvoor je best een 4-tal uurtjes uittrekt. Alle info in ons E-book Granada deel 1 Alhama-Loja.