OKTOBER

2
Oktober2021
Feria Mercado del Queso ArtesanoFeria van de ambachtelijk kaas, een aanrader voor liefhebbers van ambachtelijke kaas. Een Festival waar meer dan 50 kaasfabrieken het publiek hun beste producten aanbieden. Een weekend om de beste Andalusische kazen en de meest relevante herkomstbenamingen van het Iberisch schiereiland te kopen en te proeven. Naast kaas en een breed scala aan zuivelproducten, kunnen we andere lokale producten kopen en proeven in populaire proeverijen, zoals worst, olie of honing. Er worden tienduizend bezoekers verwacht in deze gemeente in Malaga.
8-12
Oktober2021
Feria NerjaFeesten ter ere van San Miguel Arcángel en de Virgen de las Angustias, beschermheren van Nerja. Een paar dagen plezier met een flamencozangfestival, folkloristische optredens, praalwagens, kermissen, festivals en belangrijke muziekuitvoeringen.
Deze oktoberfestiviteiten beginnen officieel met het aansteken van de entreeportiek en de Real de la Feria, gevolgd door een vuurwerk. Zo beginnen de activiteiten in de standjes, kramen, tombola’s en andere attracties.
12
Oktober2021
Feria de mula (feest van de ezel)Feria de la Mula, die tot doel heeft het landbouwwerk dat traditioneel met behulp van muilezels werd uitgevoerd, te herstellen. De gemeente Arenas (Málaga) is uitgedost om deze bijzondere kermis te vieren waarin een breed scala aan activiteiten rond dit dier te vinden is, zoals tentoonstellingen van muilezels, ijzerfabrieken, laadwedstrijden, dorsen, kunst van het hoeden en de traditionele muilezel, ezel en paardenraces.
 
Er zijn ook optredens van pandas de verdiales, dansgroepen, flamencozang en proeverij van migas arrieras, weggespoeld met Arenas-wijn. Het feest eindigt met het kiezen van de muilezeldrijver. Deze viering is een welverdiend eerbetoon aan dit dier dat landarbeiders in het verleden zoveel heeft geholpen.
 
Arenas is een wit dorpje met smalle straatjes en pleintjes.  Het dorp bestaat uit 3 delen.  In de Barrio Alto bevinden zich de kunstenaars, ceramisten en ijzersmeden.  Het stadscentrum heeft een 16e eeuwse kerk.  In de Barrio Bajo wordt jaarlijks in oktober het feest “Feria de Mula” (feest van de muilezel) georganiseerd.  Op de markt worden ezels verkocht.
23-24
Oktober2021
YUNQUERA, Kastanje en wijnfeestKastanje- en wijnfestival in de stad Yunquera, Málaga. Dit gastronomische festival brengt hulde aan de kastanje, een typische herfstvrucht, en ook aan de wijn gemaakt van druiven die zijn gegroeid in de koude gebieden van de Sierra de las Nieves.
Tijdens dit weekend kunt u genieten van de gastronomie, gebruiken en ambachten van Yunquera en de Sierra de las Nieves. Talrijke standjes worden tentoongesteld met typische producten van de stad,  proeverijen, wedstrijden, concerten en parades. Er zijn ook andere unieke activiteiten zoals het trappen van de druif om de eerste wijn van het jaar te extraheren en het proeven van het typische Yunquera-gerecht, de “malcocinao”, gemaakt van kikkererwten, spek, pens, chorizo ​​​​en bloedworst.