De historische stad “Baza”

Baza ligt in de provincie Granada. Het is een historische stad en hoewel vandaag slechts enkele delen van de muur en de overblijfselen van verschillende torens bewaard zijn gebleven, was de citadel van Baza in het verleden een bijna onneembare vesting.  Het is gelegen in het hart van het historische stadscentrum, met uitzicht op de oude medina. Het is in het herstelproces.

De Arabische baden van Baza of La Marzuela werden gebouwd rond de 13e eeuw. De Baza Arabische baden bevinden zich in de buurt die ooit de Joodse wijk van de stad was, nu de wijk Santiago. De Arabische baden van Baza zijn absoluut het bezoeken waard.

Op slechts drie kilometer van het huidige Baza ligt Cerro Cepero, de locatie van de Iber-Romeinse stad Basti. Dit was een van de belangrijkste Iberische vestingsteden in het hele land, tot op het punt dat het zijn naam gaf aan een uitgestrekte regio, de Bastetania. De bekende Dama de Baza, een van de beste voorbeelden van Iberische grafbeelden en Iberische kunst, werd daar in 1971 gevonden.

Meer info over deze regio vind je in ons E-Book Granada 5

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: